Factoring op maat

 

Uw handelsvorderingen betaald op factuurdatum

 

Factoring op maat

Problemen met uw cashflow door late of niet betaalde facturen is een veelvoorkomend probleem bij starters, groeiers en KMO’s. Aanmaningen en incassoprocedures kosten geld en tijd, uw liquiditeitspositie wordt hierdoor aangetast.

Factoring is een financieringsvorm van uw openstaande facturen. De factoringmaatschappij betaalt uw facturen vrijwel meteen op factuurdatum. Door deze vorm van voorfinanciering hoeft u niet te wachten op (te late) betaling van uw klanten.

 

Factoring & credit management

Factoring kan gecombineerd worden met debiteurenbeheer, kredietinformatie, kredietverzekering, etc. Ook het uitbesteden van de facturatie en het inningsproces behoort tot de mogelijkheden. De juiste combinatie van diensten zorgt voor een optimaal credit management. Dit betekent meer winst, minder risico en meer vrijheid voor u als ondernemer.

Op de Belgische markt zijn er op vlak van factoring verschillende gespecialiseerde spelers actief. Belangrijk is te weten bij wie u in uw specifieke situatie moet aankloppen. CCM adviseert u hierin en begeleidt u naar factoring op maat van uw onderneming.